maanantai 21. toukokuuta 2012
Acqua di Biella - Kid MohairAcqua di Biella on jo vuodesta 1871 toiminut italialainen tuoksutalo. Kid Mohair on vuonna 2008 lanseerattu tuoksu, joka on saanut innoituksensa Audrey Hepburnista. 

Tilasin tuoksusta näytteen lukematta muiden kokemuksia tuoksusta nimen ja houkuttelevilta kuulostavien nuottien takia. Pullokin on minusta todella kaunis. Nimi toi mieleen pehmeän, turvallisen ja ihoa sekä mieltä hellästi koskettelevan tuoksun. Tuoksu on kaunis, mutta paljon raikkaampi kuin osasinkaan odottaa. Toisaalta kun ajattelen mohairia materiaalina niin sekin kevyttä ja ilmavaa, vaikka se onkin pehmoista ja lämmittävää.

Ensimmäiseksi Kid Mohair tuoksuu ihollani makean hedelmäisesti, muttei liian paljon vaan on samanaikaisesti melko raikas. Alkunuoteissa onkin mangoa, itse olisin voinut veikata lisäksi myös persikkaa. Tuoksussa oleva osmanthus tuoksuu myös makealta, mutta koska en ole haistanut osmanthusta niin en osaa erotella sitä tästä. Silmät sulkiessani voin kuitenkin kuvitella juovuttavan makeita kukkia, jotka saavat lämpönsä auringosta. Raikas tuulahdus syntyy ilmeisesti mandariineista, joita on myös mukana. Vaikka tuoksussa on ruusua niin itse en sitä oikein löydä iholtani. Minulla  makeus ja raikkaus yhdistyvät pehmeään myskiin. Fragrantican mukaan nuoteissa on mukana myös pippuria ja ambraa. 

Kid Mohair sopii hyvin kevääseen. Sen avulla voi odotella auringossa lämmenneiden kukkien tuoksua, haaveilla lämmöstä ja raikkaasta tuulenvireestä sekä lasillisesta jäävettä. Eikä parane unohtaa niitä makeita eksoottisia hedelmiäkään, joita nautiskella auringon kaipuuseen! 

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa ja onneksi olkoon! Pullo on todella kaunis!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis Gogol! Näiltä täytyisi testata muitakin.

    VastaaPoista