sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Mimosaa siellä, mimosaa täällä ja puuteria nenän päällä...


Mimosatarinointi jatkuu. Oikeaa mimosaa en ole ikinä haistanut, vaikka Italiassa ollessani muistan ihailleeni niiden jo aikaisin (muistaakseni maaliskuussa) alkaneita kukintoja. Italiassahan mimosa on perinteinen naistenpäivän kukka! Tässä tulee nyt ajatuksiani Annick Goutalin, Caronin, Czech &  Speaken,  L´Artisanin ja Parfums de Nicolain tuoksuista. 

Czech & Speake - Mimosa


Todella saippuainen. Tämä tuoksu on minulle se, mikä mielessäni kuvaa kaikkia perinteisiä palasaippuoita. Tiedäthän, sellaiset paperiin käärityt, usein ruusun kuvilla koristellut saippuat. Eihän tämä pahalle tuoksu, mutta koska en välitä muutenkaan sellaisten vanhanaikaisten saippuoiden tuoksusta, en välitä itselläni tästäkään. Tuntien kuluessa saippuaisuus vähitellen väistyy ja antaa hieman tilaa raikkaammalle tuulahdukselle, mutta samalla se tarkoittaa sitä, että tuoksua tuskin on lainkaan enää ihollani. 

L´Artisan - Mimosa Pour Moi


Tämä tuoksuu ihollani palaneelta. Tämä palanut tuoksu on jostain minulle tuttu, mutten saa mistään päähäni, että mistä. Kokeilin tätä lämpimänä ja aurinkoisena päivänä, jolloin tuoksuun sekoittuivat myös auringolta tuoksuva iho ja maanteillä leijaileva hiekka ja pöly, jotka lisäsivät palaneen tuntua. Tätä olikin testattava uudelleen. Toisena päivänä tämä olikin ihollani jo raikkaampi eikä lainkaan niin palanut mitä ensimmäisellä kerralla. Tällä kertaa tuoksu on yllättävänkin aurinkoinen!

Caron - Farnesiana


Tämä on samantyyppinen Mallen Une Fleur de Cassien kanssa, tämä tosin on lanseerattu jo vuonna 1947 (Malle v. 2000). Tässä tosin korostuu mimosa enemmän ja tästä puuttuvat animalistiset vihjailut. Testaamani tuoksu oli parfyymiversio, joten kestoa piisasi. Tuoksun vahvuudesta ja puuterisuudesta kertoo se, että tuoksun leijaillessa välillä nenääni en voinut olla ajattelematta, että siivotkaa joku jo ne puuterit pois leijailemasta. Aitoa irtopuuteria siis, pöllähteli nenille aina välillä!

Caronin tuoksu-uurnia, joista asiakkaalle pullotetaan haluttu määrä tuoksua.

Parfums de Nicolai - Mimosaique


Oh, alkaapa tämä iloisesti ja raikkaasti. Kuin sateen jälkeen kukat aukeisivat nupustaan juuri sinulle ja haistaisit niiden raikkaan pehmeän tuoksun. Tämä mimosa ei todellakaan ole niin puuterinen kuin aiemmat, vaikka toki mimosan puuterisuus tulee tässäkin esille, mutta se ei ole pääosassa. Tässä on hyvin kevyttä makeutta, joka tulee ilmeisesti tuoksussa olevasta jasmiinista. Nenääni leijaileva kevyt makeus tuoksuu mielestäni todella hyvältä. Kuin kävelisit ulkona auringonpaisteessa lämpimänä alkukesän päivänä ja jostain leijailisi ihana juuri kukkimaan alkaneiden kukkien tuoksu, josta ei voi kuin nauttia. Kävelymatka kuitenkin jatkuu, koska tämä tuoksu ei kestä ihollani kauaa ja jäljelle jää vain häivähdys mimosan makeahkoa puuteria.  

Mimosaique on valitettavasti lopetettu tuoksu, mutta halutessaan tätä saa Surrender to Chance-verkkokaupasta dekanttina.

Annick Goutal – Le Mimosa


Jos raikasta mimosaa kaipaat niin se on tässä! Goutalin Le Mimosa on viime vuonna julkaistu tuoksu, joka ei ilmeisesti ole jäämässä vakivalikoimaan, mutta sitä löytyy vielä hyvin myynnistä. Pullo on  lapsellisen viehättävä kaikkine ihanine pilkkuineen. Mukana on paljon Goutalin Petite Cherie:stä tuttua persikkaa ja tämä on itseasiassa muutenkin samalla tavalla vetinen kuin Petite Cherie. Kummassakin on myös myskiä pohjalla. Alussa haistan hetkisen ajan jopa jotain hieman kirpeää, niin kuin jotain marjaa juuri rutistettaisiin mimosan sekaan. Jos Petite Cherie kuuluu suosikkeihisi niin sinun kannattaa kokeilla myös tätä.


Mimosamaratonin loppu

Annick Goutalin Le Mimosa oli ensimmäinen mimosatuoksu ikinä jota haistoin, joten saatuani näitä muita mimosatuoksuja käsiini oli niiden puuterisuus yllättävää. Koska Le Mimosa on niin raikas, olin ajatellut mimosan olevan pirskahteleva, aurinkoinen ja keltainen tuoksu. Ilmeisesti olinkin ajatellut koko ajan hieman väärin. Opin taas jotain uutta, kiitos tuoksufoorumitoveri hellinin, joka minulle näitä lainasi!

Jos mimosat kiinnostavat ja Yver Rocherin Pur Desir de Mimosa tulee vielä jostain vastaan, niin kannattaa haistaa. Itselläni ei kyseistä tuoksua ole ikinä ollut, mutta pidin suihkugeelin tuoksusta kovin. Harmikseni kyseinen tuotesarja on lakkautettu viime vuoden puolella.

Mikä sitten oli suosikkini? Fredic Mallen Une Fleur de Cassie jäi eniten mieleeni, koska se oli mielenkiintoisin: se viehätti olemalla samaan aikaan sekä elegantti että ihan pikkuisen rietas. Tosin en tiedä, pitäisikö siitä puhua cassie vaiko mimosatuoksuna... 

Oletko sinä ihastunut mimosaan?2 kommenttia:

  1. Kiitos Anna, mieletön maraton, opin tästä vaikka mimosafriikki olenkin. Mä olen jumiutunut Cassieen ja Farnesianaan,mjoten nuo muut ovat jääneet kokeilematta.

    VastaaPoista
  2. Mukava jos tästä oli iloa! Itsekin toivon nyt tunnistavani mimosan tuoksuista helpommin... =D

    VastaaPoista