keskiviikko 23. toukokuuta 2012


Frederic Malle - Une Fleur de CassieHaistellessani rannettani mielikuviini tuli aikainen kesäaamu romanttisessa maalaisympäristössä. Nainen laittautuu kampauspöydän ääressä, kampaa laineikkaat hiuksensa, lisää ripauksen puuteria ja kevyttä huulipunaa. Yllään hänellä on nudenväriset alusvaatteet. Kaiken tämän kauneuden ja siveyden sekoittaa jokin, joka pilkahtelee Une Fleur de Cassiesta. Jokin rikkoo tätä niin, ettei se ole vain kaunis kukkatuoksu. Tässähän käydään myös niiden alusvaatteiden sisäpuolella! Romanttinen maalaisympäristö on selvästi jättänyt jälkensä tähän kampauspöydän ääressä nautiskelevaan naiseen. Niin, tässä on jotain animalistista. Varsinkin tuoksun aloituksessa on pikkupöksyjä, kunnes muuttuu puuterisemmaksi ja kukkaisemmaksi.

Mitäs sitten nuotit sanovat? Fragrantica sanoo tässä olevan mimosaa, ruusua, kerrottua neilikkaa, jasmiinia, vaniljaa ja santelipuuta. Cassiessa, joka on tuoksun nimessäkin, on lukemani mukaan puuterinen ja lämmin tuoksu. Kun haisteluni jälkeen luin tästä muiden ajatuksia, niin en ollut pikkupöksyjeni kanssa yksin. Joku epäili animaalisen tuoksun olevan peräisin kuminasta, joka voi tuoda mieleen jollekin pesemättömän ihon, joku sanoi tässä olevan sivettiä. Ilmeisesti sen voi tehdä myös cassie. En tiedä mikä sen aiheuttaa, mutta tässä se ei kuitenkaan ole vastenmielinen, vaan olennainen osa tätä tuoksua. Voisin hyvin kuvitella käyttäväni tätä toisinaan kesäaikaan. Tämä on pehmeän puuterinen ja kaunis tuoksu, jossa kukat ovat sievästi yhdessä.

Minulla on tuossa nyt muutama mimosatuoksu lisää, joista kirjoitella teille. Mimosapläjäys ensimmäisten lämpimien päivien kunniaksi! 


2 kommenttia:

  1. Rakastan tätä tuoksua. Toivoisin vain että se kestäisi vähän pitempään. Toinen tuoksu samaan henkeen josta pidän vielä enemmän on Caronin Farnesiana.

    VastaaPoista
  2. Mulla itseasiassa on tuossa näyte myös siitä. Kokeilin sitä tämän jälkeen ja huomasin myös, että ovat samanhenkisiä. Farnesiana ainakin kestää, tosin tuo näyte on ihan parfyymia.

    Jännä miten tuossa Mallen tuoksussa jokin vain vetoaa. Eivät kuitenkaan sopisi minulle jatkuvaan käyttöön.

    VastaaPoista